Når man sidder fast i veteran bilerne

Lad mig være en god pædagog

IMG_5568

I kølvandet på den seneste debat, om hvorvidt pædagoger må give knus til børnene i institutionen, må jeg lige komme med et lille brøl her på bloggen.

Jeg blir træt, mega træt, når jeg bliver ved med at støde ind i debatter, om hvordan jeg som pædagog skal opføre mig. Jeg bliver træt, når jeg læser at jeg ikke må give de mennesker jeg arbejder med et kram, eller at mine mandlige kollegaer skal udsættes for alverdens, i mine øjne, højst diskriminerende tiltag rundt omkring. Jeg blir simpelhen så træt!

Jeg har taget en uddannelse, en uddannelse på 3 et halvt år, og som har givet mig en professionsbachelor som pædaogog. Jeg har været i 3 praktikker på sammenlagt 1 år og 3 måneder. Jeg har arbejdet i det pædagogiske felt siden jeg var 19, og været uddannet i 10 år til næste sommer. Jeg sætter en ære i min faglighed og min profession. Jeg er uddannet til at være i relationer, fra jeg kommer på arbejde til jeg går hjem 8 timer efter. Jeg er uddannet i at være sammen med mennesker, udvikle og støtte dem, hjælpe dem til alt fra at tage sokker på, til at spise, til at gå på toilettet og så videre. Jeg er der når de falder, når de savner mor og far, når de tør noget for første gang og når de skal tørres i måsen. Jeg fejer og vasker op efter dem, og pakker deres tasker, holder styr på deres skiftetøj og på deres ynglingslegetøj. Og fremfor alt er jeg der for, sammen med forældrene, at støtte og udvikle, så vi sammen kan skabe hele og trygge mennesker, der har en hverdag de er glade for.

Og jeg vil aldrig nægte et barn omsorg. Jeg vil aldrig vende ryggen til et kram. Alle mennesker har brug for omsorg, vi er sammen med børnene når forældrene ikke er det. Vi skal være der, så de føler sig trygge på alle livets landeveje.

Respekter mit arbejde, respekter mit fag og respekter min faglighed. Jeg er pædagog og jeg er er sindsyg dygtig til at passe på det dyrebareste I har. Så lad være med at kræve, at  jeg bliver en afvisende og ligegyldig person, der fjernpasser jeres børn. Giv mig lov til at være en person der er til stede og tillidsskabende. Det som jeg er uddannet til, det jeg er god til og det jeg sætter en ære i hver evige eneste dag.

Kærligst

IbenME

4 kommentarer

  • Bitte

    Hvor er det rrigtigt Iben. Jeg er så glad og stolt af dig din mening og hjertevarme formulering. Jeg er HELT enig. Lovs moster Bitte..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • IbenME

      Tak Bitte <3 og tak fordi du læser med og kommenterer!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • troldemor

    kram på livet løs, de små har brug for det.
    ingen skal opleve at blive nægtet et kram og lad os være ærlige, der findes ikke noget bedre end et lille barn der kommer og giver et kram, for de gør det af et ærligt hjerte og af kærlighed.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • IbenME

      Jeg er helt enig troldemor, og tak fordi du læste med og for din kommtentar 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man sidder fast i veteran bilerne