Eyestatus #2

SÅ RYD DOG OP!

IMG_7852

Når jeg ser billeder i nyhederne af København, eller andre større byer i Danmark, der især i sommerperioden flyder over med skrald, så blir jeg sgu lidt paf. Seriøst svinede vi også så meget da vi var unge? Pizzabakker, dåser og papir præger gadebilledet, eller som for nyligt, hvor der havde været introfest dage i dyrehaven og den flød over med skrald, har det altid været sådan?

Måske er jeg bare blevet gammelklog og alt for bevidst om at handlinger har konsekvenser, men jeg fatter det simpelthen ikke, og jeg får helt ondt i maven, når tænker på hvor mange ressoucer og pengesummer kommunerne skal bruge på at rydde op.

Jeg er stadig af den overbevisning, at det er blevet værre. At brug-og-smid-væk tankegangen for alvor har fået sit indtog, og tanken om at nogle nok kommer og rydder op, er den holdning man har, når man opholder sig i det offentlige rum.

Måske er det for mange prædiker ala. “Ryd op efter dig, din mor er her ikke”, eller simpelthen en generation som i alt for stor grad er blevet serviceret. Måske er der ikke nok skraldespande, eller måske er det bare en samfundstendens, der som så meget andet, forsvinder lige så hurtigt som den er startet.

Jeg ved det ikke, men håber på det sidste. Og til alle dem der smider skrald på gaden, i parken eller hvilket som helst andet sted, tag og ryd op! Oprydning og rengøring er ikke gratis, og jeg kan finde mange andre ting som er federe at bruge penge på, som eksempelvis bedre normering i institutionerne, eller bedre ældrepleje, bare for at nævne nogle få.

Kærligst

IbenME

2 kommentarer

  • Loa

    Jeg er helt enig
    Burde være en del af rus ugen at rydde op dagen efter. Eller forældrene rydder op dagen efter da de åbenbart ikke lige har været opmærksomme på den lille detalje i deres opdragelse. 😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • IbenME

      Enig! Rasmus fortæller at der vist har været en lille skare af unge mennesker ude for at rydde op, de var bare ikke nok, i forhold til den kæmpe mængde skrald, der var efterladt.Tak fordi du læser med Loa <3

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eyestatus #2