"Jamen du er jo så god til det!"

Forældre på legepladsen?

IMG_7963

Hvornår er det iorden at der ikke er nogle forældre repræsenteret på legepladsen? Hvornår er ens barn stort nok til at gå derover og lege alene?

Jeg ved at det er individuelt. Børn er forskellige, og derfor er det også forskelligt hvilken alder de har, for at kunne klare at være afsted alene.

Men som jeg også har skrevet om HER, så opfører børn sig også meget forskelligt, og der er virkelig nogle der opfører sig dårligt, når mor og far ikke er der.

Og er det så iorden at de er alene?

Jeg var på legepladsen med min ældste søn igår. Der var nok 10 børn i alt fra alderen 6 og op. Der sad en mor på en bænk, men hun gik sammen med sine børn efter ca. 10 minutter. Så da Villads og jeg gik, var der kun børn tilbage. Jeg havde observeret dem inden og må indrømme de klarede det godt allesammen. De blev næsten ikke uvenner. Men jeg tænkte alligevel da jeg gik, at nu var der ingen der havde opsyn med dem mere. Og det er egentligt skørt. For at der er en voksen er jo ingen garanti for at der er nærvær, eller for den sags skyld god etik og moral.

Jeg har en søn som i lang tid ikke trivedes i hans institution (Læs mere HER), og først nu er begyndt at turde en masse igen (Læs mere HER), så jeg står nok ekstra vagt ved hans side, for at sikre mig at han ikke oplever for mange nederlag. Bl.a. fordi han kan være svær at forstå. Så måske det bare er mig der pylret?

Ligemeget hvad så tror jeg at jeg går med ham, bare lidt endnu, for må indrømme at jeg ikke er nået helt dertil, hvor jeg er tryg ved at han er alene. Og jep, jeg ved at her handler det nok mere om mine følelser end hans.

Hvad er jeres mening? hvornår er det ok at være alene på legepladsen? Smid gerne en kommentar herinde på bloggen om hvad I syntes.

Kærligst

Iben

Kærligst

IbenME

2 kommentarer

  • loa

    Han er gammel nok, når du føler dig tryg ved det og hvis han selv siger til dig han gerne vil være der alene. Børn plejer jo generelt at være gode til at sige fra når de føler sig i stand til at gøre tingene selv. Tror ikke der er andre parametrer der gælder.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Blogoffsister

      Kære Loa,
      Tak for din kommentar og tror også det er noget med at lytte til sin egen mavefornemmelse og til hvad Villads har lyst til. Han er begyndt at
      sige når han gerne vil prøve noget alene, så mon ikke det kommer en dag det med legepladsen 🙂
      Håber du har det godt og tak fordi du læser med! Knus Iben

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Jamen du er jo så god til det!"