Du er et nul

Operation Rygestop#2

I dag har Manden og jeg rundet en uges rygestop! For os har det, indtil videre, ikke været verdens hårdeste udfordring (38 dage uden sukker, er noget sværere), men har man været storryger og/el. er uden en ‘rygestop-makker’, er det garanteret lettere sagt end gjort.

Her er nogle tips til, at komme af med den dårlige vane:

1. E-cigaret

Ved ekstrem ryge-trang, vil jeg anbefale en e-cigaret eller inhalator. Nogle klarer sig med tyggegummi og plaster, men vil du gerne have en dyb indånding og undgå mavesår (efter at tygge for meget), så tag e-cigaretten i hånden. Læs mere om mine anbefalinger* og hvor produkter købes**, i tidligere indlæg.

2. Dyrk Motion

Flere er bange for at tage på efter rygestop, hvilket også er en naturlig ‘bivirkning’ ved rygestoppet. Det skyldes, at du opnår en høj, ‘kunstig’ forbrænding, ved at ryge, samt den øgede sult, der opstår under rygestoppet. Men fat mod. Forbrændingen booster du naturligt, ved at dyrke motion, hvor du forbrænder kalorier og samtidigt får renset lungerne. Motionerer du i den friske luft, slipper du desuden for den rastløshed og indelukkethed, som kan forekomme ved rygestop**.

3. Spis Sunde Snacks

I forlængelse af punkt 2, er en måde at undgå vægtøgning – ligeså vel, som at finde en erstatning for inhaleringen – at spise grøntsagsstænger. Gulerødder, masser af dem! Erstat cigaretterne med de snacks du synes om (nødder og gulerødder tager længere tid at snacke), men undgå ikke alle glæder i livet. De færreste rygere kan snacke på kun grøntsager og hummus, så husk de søde sager. Er du bange for at gå i selvsving over bland-selv-slikket, så find sundere og mere mættende opskrifter på hjemmebag***, raw- eller palæo-opskrifter. Pas på med for mange sødestoffer, de stresser kroppen yderligere og er ikke gode for maven.

Gulerødder copy

Hold dig beskæftiget

Undgå at omgås rygning

Spis, det er sundere end at inhalere/ryge

Undgå koffein

Brænd (den negative) energi af

Vend dig af med at have noget imellem fingrene

Vend dig af med at inhalere (brug e-cigaretten/inhalatoren når det bliver kritisk)

Fortæl folk at du stopper

Tænk på fremskridtet fremfor nederlaget – fortæl ikke folk hvis du falder i, støt dig selv og tro på det. Folk har sgu så mange meninger. Du gør det for dig selv, ikke for dem.

Tænk positivt og fremhæv det positive ved rygestoppet, på den måde vil du være med til at inspirere andre, til at kvitte smøgerne eller bare at smile mere i dagligdagen.

Held og lykke, og god mandag!

Sofie

*Aktivt Rygestop

**Operation Rygestop#1

***Fredags snack!

Kærligst

IbenME

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du er et nul